Soluții de iluminat pentru camera copilului

Iluminarea camerei unui copil este un aspect important pentru designul general. Iluminatul ar trebui să fie proiectat astfel încât să favorizeze somnul și bunăstarea copilului dumneavoastră. De asemenea, ar trebui să țină cont de vârsta lor și să le permită să se distreze și ei!

Iluminarea corectă a camerei unui copil este la fel de importantă ca și mobila potrivită. Nu numai că îi va ține în siguranță în timp ce se joacă, dar poate face din camera lor un loc în care își doresc să fie. Dacă sunteți în căutarea unor modalități de a îmbunătăți spațiul de joacă al copilului dumneavoastră, avem câteva sugestii excelente pentru soluții de iluminat care îi vor face să zâmbească!

De reținut: Nu trebuie să cheltuiți mult pe aceste soluții light logic – găsiți doar ceea ce funcționează cel mai bine pentru dumneavoastră.

Lămpi de noptieră

Lămpile de noptieră sunt o soluție excelentă pentru iluminarea camerei copilului dumneavoastră. Acestea oferă o lumină moale și caldă și pot fi mutate cu ușurință oriunde vor avea nevoie de ea pe timp de noapte. Poate doriți să luați în considerare posibilitatea de a avea mai multe lămpi de noptieră, astfel încât să le puteți amplasa oriunde doarme copilul dumneavoastră; acest lucru va contribui atât la siguranța, cât și la accesibilitatea pentru cel mic.

Acestea ar trebui să fie flexibile și reglabile, permițându-vă să schimbați cu ușurință direcția de iluminare atunci când este necesar (de exemplu, dacă copilului dvs. îi este frică de întuneric). De asemenea, ar trebui să fie suficient de ușoare pentru ca și copiii foarte mici să le poată aprinde sau stinge singuri dacă este necesar – și, în mod ideal, să nu necesite de fiecare dată ajutorul unui adult!

Pe lângă aceste elemente funcționale, este important ca orice lampă de noptieră pe care o alegeți să folosească cât mai puțină energie electrică – mai ales având în vedere cât de des vor fi probabil folosite aceste lumini pe parcursul fiecărei zile! Acest lucru înseamnă să te uiți la opțiunile care utilizează LED-uri în loc de becuri cu incandescență sau becuri cu halogen; deoarece LED-urile nu produc căldură precum becurile obișnuite (ceea ce înseamnă un consum mai mic de energie).

Lămpi de birou

Lămpile de birou sunt o alegere bună pentru camerele copiilor, deoarece sunt portabile și ușor de mutat pe măsură ce copilul crește. Ele pot fi folosite pentru a crea colțuri de lectură confortabile sau pentru a ajuta la efectuarea temelor, oferind în același timp un plus de lumină dacă este nevoie de ea pe timp de noapte.

Plafoniere

Puteți folosi luminile din tavan ca sursă de lumină în camera copiilor. Poate fi montată pe tavan sau pe o prelungire a peretelui. Principalul avantaj al acestor tipuri de iluminat este că oferă o bună iluminare și pot fi folosite pentru a ilumina diferite zone din casă, inclusiv dormitorul copilului dumneavoastră. Cu toate acestea, ar trebui să acordați atenție dimensiunilor lor, astfel încât să nu fie prea mari pentru spațiul dvs. Atunci când alegeți acest tip de iluminat, țineți cont de faptul că ar trebui să aibă o strălucire caldă și o lumină blândă.

Iluminat pentru diferite activități în camera copiilor

  • Potrivite pentru lectură. Cititul este o activitate importantă pentru copii. Lumina ar trebui să fie moale și caldă, dar cu suficientă luminozitate pentru ca copilul să poată vedea pentru a citi confortabil.
  • Potrivite pentru studiu. Copiii învață cel mai bine la lumină naturală, dar uneori doriți ca ei să studieze seara, când afară este întuneric. În acest scop, puteți folosi o lampă care emite multă lumină fără a fi prea fierbinte sau prea puternică – acest lucru îi va ajuta pe copiii dvs. să se concentreze asupra muncii lor fără să-și obosească ochii sau să fie distrași de strălucirea luminii artificiale puternice.
  • Potrivită pentru timpul de joacă! Unor copii le place să se joace într-o cameră plină de jucării; alții preferă să aibă mai puține jucării împrăștiate pe o suprafață mai mare. Oricum ar fi, asigurați-vă că există suficientă lumină disponibilă pentru ca ei să nu se împiedice de nimic în timp ce aleargă și se joacă de-a v-ați ascunselea cu prietenii.
  • În timpul somnului: Este posibil să doriți, de asemenea, un fel de lumină de noapte pentru ca micuțul dvs. să se simtă în siguranță în timp ce se lasă dus în țara viselor la culcare, ceva de genul acesta poate oferi reasigurare fără a folosi prea multă energie, ceea ce i-ar putea ține treji mai mult decât este necesar! În plus, dacă este posibil, încercați să nu folosiți nici un fel de becuri colorate, deoarece acestea nu numai că au tendința de a provoca o stimulare vizuală care ar putea perturba ciclurile de somn.