Sfaturi si indrumari pentru cumpararea trandafirilor

Te-ai intrebat vreodata prin ce difera un trandafir de calitate de unul ieftin? Floristii cu experienta stiu foarte bine in ce consta diferenta si vor stii sa faca intotdeauna cea mai buna alegere pentru a obtine aranjamente si buchetre durabile si de calitate superioara.

Locul in care a crescut trandafirul

Se pot gasi trandafiri de cea mai buna calitate care provin din Ecuador. Acestia au florile mari, parfumate si tulpinile mai lungi, mai drepte si mai rezistente decat alti trandafiri.

Soiurile de trandafiri

Exista atat de multe soiuri de trandafiri, incat nici un floral nu le poate cunoaste pe toate. In general, trandafirii cu durata mai lunga de viata sunt cei in culorile rosu si roz. Cea mai scurta durata de viata o au de obicei trandafirii galbeni sau violet. Pentru a rezista o saptamana, buchetele de trandafiri albastri necesita tratamente speciale.

Lungimea tulpinilor

Parca pentru a se complica lucrurile si mai mult, lungimea tulpinilor poate fi un indiciu pentru calitatea trandafirilor. De-a lungul anilor, trandafirii au fost sortati in functie de lungimea tijei si marimea florilor. Trandafirii de caliate superioara au intotdeauna tulpina mai lunga, mai dreapta si o floare de dimensiuni mari. Desigur, cand vine vorba de cosuri cu trandafiri, acest lucru nu mai este un important, pentru ca tulpina va fi taiata in functie de designul aranjamenului. Poti insa sa iei in calcul dimensiunea florilor.

Aranjamentul dicteaza tipul de trandafiri utilizati

Modul in care alegi sa fie aranjati trandafirii ar trebui sa influenteze lungimea tijei acestora. De exemplu, daca ai nevoie de flori pentru un corsaj, trandafirii cu tija scurta sunt cei mai recomandati. Insa, pentru trandafiri in cutie, un aranjament impresionant pentru funerarii sau o corporatie, vor fi necesari trandafirii cu tija lunga.

Marimi de trandafiri

  • Trandafirii scurti au de obicei maxim 40 de cm lungime. In general, acestia nu dureaza prea mult si, de obicei, nu sunt la fel de draguti ca cei cu tija lunga, avand un numar mai mic de petale.
  • Dimensiunea standard pentru un trandafir de calitate este de cca 50 de cm, aceasta fiind dimensiunea corecta pentru florile dintr-un aranjament de trandafiri sau pentru un corsaj. Trandafirii de 50 de cm au in general floarea mai mare si mai frumoasa.
  • Trandafirii de calitatre superioara au intre 60 si 70 de cm. Aceasta lungime este considerata ideala de floristii cu experienta. In mod obisnuit, acest trandafir are o floare superba, cu un numar mare de petale. Totodata, infloririle sunt complete, tulpinile mai drepte si mai groase iar florile sunt suficient de robuste pentru a rezista mult timp intr-o vaza, daca primesc ingrijirile corespunzatoare.
  • Ocazional se pot gasi si trandafirii premium care au lungimea de 80 de cm si chiar mai mult. Acestia sunt disponibili in special in culoarea rosie, fiind foarte populari pentru tulpinile lungi, drepte, groase si robuste. Totodata, este renumit pentru floarea absolut superba ca forma si numar de petale si, in general, pentru un parfum superior. Desigur, acestia sunt disponibili la un pret premium.

OK FLORA ROMANIA

Str, Calea Văcărești 302, sector 4

Sector 1, Reper: MONOLIT Square Offices

București 040064

Telefon: 0758 400 400

Comenzi si detalii: okflora.ro

Localizeaza pe harta: Directions OK Flora Romania