Pentru a cunoaste situatia reala a site-ului tau solicita un audit SEO – Afla ce trebuie sa stii despre acest raport

Pentru ca majoritatea agentiilor de SEO iti vor recomanda realizara unui audit a site-ului din punct de vedere SEO este important sa ai in vedere anumite informatii referitoare la ce reprezinta un astfel de raport.

Mai mult, majoritatea agentiilor iti vor trimite rezultatele acestui audit SEO tau gratuit si este important sa ai intotdeauna in vedere importanta acestui instrument pentru a afla cat mai multe informatii despre vulnerabilitatile si punctele forte ale website-ului si, implicit, ale afacerii tale in mediul online.

Ce reprezinta acest audit SEO?

Un asfel de raport este intocmit pe baza cercetarii si inspectarii in detaliu a site-ului tau. Cu alte cuvinte, specialisti SEO folosesc o serie de tool-uri care ofera o imagina clara asupra aspectelor care vor avantaja site-ul tau in piata online, cat si dezavantajele care iti pot aduce pierderi mari de bani.

In urma unui audit SEO sunt analizati o serie de indicatori de programare si performanta, precum continutul de text, foto, video, arhitectura site, recomandarile din online cu trimitere catre site-ul tau, pozitia acestuia in Google, autoritatea acestuia, prezenta sa in mediul online si multe altele. Toate acestea sunt date si cifre care odata cumulate iti ofera o perspectiva mult mai clara asupra a ceea ce poti imbunatati.

Daca apelezi la serviciile unei agentii de optimizare SEO sau chiar la serviciile unui specialist  SEO vei putea impreuna cu aceasta sa interpretati toate datele pentru a dezvolta cele mai bune strategii de imbunatatire a site-ului. Iar optimizarea acestuia are drept rezultat o vizibilitate si prezenta online favorabila.

Principalele avantaje ale unui audit SEO

  • Afli pozitia reala a website-ului in raport cu brand-urile concurente din domeniul tau de activitate;
  • Descoperi ce anume poate fi imbunatatit pentru a dobandi o si mai buna vizibilitate online;
  • Intelegi cum iti poti dezvolta noi strategii de obtinere a traficului organic din motorul de cautare Google;
  • Te poti ocupa de toate modificarile si optimizarile din site, atat prin intermediul unei agentii webdesign cat si in-house;
  • Descoperi ce strategii de promovare website poti implementa astfel incat sa obtii o crestere a ratei de conversie si, implicit a vanzarilor;
  • Intelegi factorii care afecteaza si pot afecta pozitia website-ului in pagina de rezultate Google;
  • Pentru ca toate paginile din site vor fi supuse unor instrument de scanare, identifici toate vulnerabilitatile si neregulile acestuia.

Cum poti stii ca auditul este corect?

Desi exista o multime de variabile care pot fi analizate din punct de vedere SEO (de la continutul din site, calitatea design-ului, timpul de incarcare al paginilor, viteza de incarcare a site-ului etc), este important sa apelezi la o agentie specializata in audit SEO.

Pentru a fi sigur de alegerea ta, poti solicita si portofoliul agentiei si/sau studiile de caz care sa cuprinda actiunile si optimizarile realizate pentru clientii acesteia. In plus, poti solicita mai multe agentii sa iti prezinte fiecare raportul de audit SEO si poti face o analiza comparativa.

Nu uita sa soliciti si un pret pentru toate recomandarile sugerate. La final, te poti decide in functie de posibilitatile tale de investitie in propriul tau business. In definitiv, auditul SEO este doar un instrument de a identifica problemele din site. Nu si de rezolvare a lor.

Sursa articol: https://www.site4all.ro/blog/categorii-articole/marketing-social-media/pentru-a-cunoaste-situatia-reala-a-site-ului-tau-solicita-un-audit-seo-afla-ce-trebuie-sa-stii-despre-acest-raport

Acest articol este publicat cu acceptul autorului:

Digital Craft Agency

AddressBulevardul Ion C. Brătianu nr. 5, București 030172

Phone0723 367 348

Appointments: https://digitalcraft.ro/