Cum te poate ajuta masajul în perioada rece?

În timpul iernii, corpul uman se confruntă cu stres fiziologic. Modul în care reacționezi la aceste stresuri depinde de starea ta de sănătate. Și când lucrurile nu merg bine, uneori rezultă o răceală, gripă sau chiar o senzație de depresie.

Ce-ar fi dacă un masaj bun la un salon de înfrumusețare București te-ar împiedica să cedezi în fața efectelor nocive ale răcelii?!

Am enumerat pentru tine beneficiile masajului iarna:

  • Masajul îmbunătățește circulația

În timpul iernii, s-ar putea să suferi de o circulație proastă a sângelui și de o tensiune arterială mai mare, deoarece temperaturile mai scăzute fac ca vasele de sânge să scadă în dimensiune.

În lunile mai reci, un masaj ajută la îmbunătățirea circulației sângelui și la oxigenarea întregului organism, trecând prin zonele aglomerate. Și îți încălzește mușchii!

  • Previne bolile

Deși răceala și gripa nu sunt cauzate de răceală, ci de un virus, este mai ușor să te îmbolnăvești iarna, mai ales dacă petreci mai mult timp în casă și faci mai puține exerciții. Acest lucru se datorează faptului că frigul scade răspunsul imunitar al corpului într-o oarecare măsură, făcându-te mai probabil să răcești.

Masajul regulat te poate ajuta să eviți bolile, deoarece îți întărește sistemul imunitar. Masajul ajută la stimularea celulelor albe din sânge pentru a lupta împotriva infecțiilor din organism.

  • Un masaj pentru menținerea formei fizice

Dacă ar fi să alegi între să te trezești pentru a alerga în frig și să mai stai puțin în patul tău cald… E ușor de ales, nu?! Cu toate acestea, este important să rămâi activ în timpul iernii. Deci, dacă se întâmplă să scadă exercițiul fizic, un masaj poate compensa aceste mici diferențe. Masajul nu numai că îți întinde mușchii, dar permite și articulațiilor să funcționeze corect.

  • Limitează creșterea în greutate

Vremea rece poate duce uneori la o schimbare a obiceiurilor tale alimentare, ceea ce crește probabilitatea de a te mângâia cu mâncarea confortabilă.

Cu toate acestea, poți lupta împotriva creșterii în greutate prin masaj. Pe lângă îmbunătățirea circulației sângelui, masajul poate stimula metabolismul, reporni circulația sângelui, descongestionează țesuturile și îndepărtează toxinele și coaja de portocală.

  • Un masaj pentru hidratarea profundă a pielii

Aerul rece și uscat poate face ravagii pielii tale, deoarece absoarbe umezeala. Îți poate face pielea uscată și descuamată. Masajul poate ajuta la menținerea pielii hidratate, deoarece de obicei implică ungerea cu uleiuri și loțiuni care pot hrăni și hidrata pielea. De asemenea, ajută la îmbunătățirea elasticității pielii prin stimularea producției de colagen.

  • Pentru a lupta împotriva tristeții

Unii oameni se simt deprimați sau nemotivați în timpul iernii. Alții chiar suferă de depresie sau tulburări afective sezoniere. În timp ce lumina este un remediu excelent în aceste cazuri, nu este întotdeauna acolo iarna.

De asemenea, masajul te poate ajuta să îți îmbunătățești grijile zilnice. Te ajută să te relaxezi prin reducerea nivelului de stres și anxietate. De asemenea, îți ajută corpul să elibereze endorfine și serotonine, pentru a-ți crește sentimentul de fericire.

Prin urmare, maseuri profesioniști te așteaptă la masaj într-un salon de înfrumusețare București pentru un masaj à la carte sau personalizat.