Confectii industriale de prima clasa prin Analko

Istoricul firmei ANALKO

Compania dispune de o gama unica de culori RAL, metalizate, texturate, mixte si imitatii de lemn ce depaseste 400 de nuante in stoc, tot atatea altele putand fi aplicate la comanda. In 2004 a facut un alt pas important de investitii, prin crearea unei filiale in Romania, in zona industriala Jilava, cu o suprafata totala de 15.000 m² din care 10.000 m² acoperiti.

Cea de-a treia investitie importanta este noua fabrica ultramoderna din strada Tatoiou 325, Acharnes, Atica. Este vorba despre o cladire proprietate a societatii, cu o suprafata de 9.000 m² acoperiti, care contine echipamente de ultima generatie, ce ajuta semnificativ capacitatea de productie a companiei.

Societatea ANALKO si-a facut intrarea in industria aluminiului in 1974 sub o alta denumire si avand ca obiect principal de activitate anodizarea.

In 2014 in ciuda dificultatilor cu care se confrunta piata mondiala ANALKO a introdus in piata romaneasca o noua linie automata multimetal pentru piese industriale din fier, otel si aluminiu. Este printre primele companii din Grecia care au introdus metoda sublicromiei (decorare in efect de lemn) la care aduce in continuu  innoire.

Ce ar trebui sa stiti despre Analko

Desi prognoza poate fi complicata intr-un business care depinde doar de avutia economica a clientilor sai, consensul general ramane ca acei producatori de confectii metalice care pot tine pasul cu cererea in continua schimbare, mentinand in acelasi timp o capacitate si un volum mare mare de iesiri isi vor maximiza profitul si in viitor.

Ca sa aveti o viziune asupra acestia, trebuie sa aveti in vedere faptul ca activitatile de productie si procesare a confectiilor metalice executate in regie proprie a unei companii serioase se desfasoara de obicei in zona suprafetelor acoperite sau pentru firmele foarte mari de zeci de mii de metri patrati, ce trebuie dotata cu poduri rulante cu capacitati de ridicare care ajung si la sute de tone. Iar pentru a fi competitiva, capacitatea medie lunara trebuie sa fie de cel putin 300 de tone, in functie de tipul proiectelor in derulare.

O companie de nivel mediu de pe piata este musai sa dispuna ca si suport tehnic de urmatoarele utilaje: cel putin 2 masini de debitare tabla CNC cu plasma si oxigaz, cel putin o masina de gaurit si debitat profile si tevi CN Ficep 1000, cel putin doua masini de taiat produse lungi, cel putin un Abkant hidraulic CNC , cel putin  o masina de sablat, cel putin un robot de sudura, precum si cel putin 10 – 15 aparate de sudura. Masinile de indoire a tuburilor si masinile de laminat sunt, de asemenea, folosite pentru a indoi si a realiza sectiuni rotunde din metal.

Volatilitatea pietei a obligat industria de confectii metalice industriale sa eficientizeze practicile de productie si sa se concentreze asupra capacitatii de a produce in mod fiabil produse finite de mari capacitati pentru solicitari variate venite de la clientii industriali.

Iar acesta este tocmai argumentul pentru care o firma mica, locala poate avea succes pe o piata limitata geografic insa, satisfacand nevoile in crestere ale consumatorilor finali: balustrade, gratii, garduri fier forjat, copertine fier forjat, porti fier forjat, elemente decorative, balcoane etc.