Adăugați spațiului de locuit o notă de eleganță cu aplicele de perete

Aplicele sunt corpuri de iluminat decorative care pot fi montate direct pe perete. Ele vin într-o varietate de modele și stiluri, de la modern și industrial la vintage și antic. Majoritatea aplicelor sunt concepute pentru a oferi iluminare ambientală, dar unele pot avea și caracteristici suplimentare, cum ar fi dimmer-uri sau chiar senzori de mișcare. Aplicele pot fi folosite ca sursă principală de iluminare sau ca lumini de accent pentru a evidenția lucrările de artă sau elementele arhitecturale. Cu diferitele lor forme și dimensiuni, aplicele pot fi folosite în orice cameră a casei, de la băi până la sufragerie. Aplicele sunt perfecte pentru a adăuga lumină, păstrând totuși atmosfera dorită, sunt o modalitate excelentă de a schimba instantaneu designul oricărei încăperi. În plus, natura lor cu profil redus funcționează bine cu aproape orice aspect, făcându-le o alegere excelentă pentru aproape orice stil de decor.

Plasare: Unde să amplasați aplicele?

Aplicele trebuie amplasate în zonele camerei unde vizitatorii le vor observa imediat. De exemplu, dacă doriți să creați un aspect dramatic, puteți poziționa două aplice deasupra unui șemineu. Înălțimea la care sunt montate aplicele ar trebui să fie în jurul nivelului ochilor când stați în fața șemineului. În plus, dacă aveți un hol care trece prin casa dvs., adăugarea a două aplice simetrice de fiecare parte a holului îi poate da profunzime și caracter. O regulă standard pentru iluminarea holului este de a plasa două aplice la aproximativ 1.20 m între ele și la circa 1.60 m de sol.

Pentru dormitoare, plasarea unuia sau a două aplice de perete pe fiecare parte a patului poate oferi atât lumină de lucru, cât și lumină ambientală, creând în același timp o atmosferă primitoare. Când așezați aplice de perete pe fiecare parte a tăbliei patului, este important să vă asigurați că nu sunt prea apropiate una de cealaltă sau prea sus pe perete, deoarece acest lucru ar putea provoca strălucire incomodă. De asemenea, este important să țineți cont de cât de luminos ați dori să fie dormitorul dvs. în timp ce alegeți stilul corpurilor de iluminat și puterea becurilor.

Design: Diferite stiluri și finisaje

Există multe stiluri și finisaje diferite disponibile atunci când vine vorba de aplice de interior. De la designuri elegante și moderne la aplice în stil vintage, veți găsi ceva care se potrivește esteticii dvs. Dacă doriți un aspect mai tradițional, alegeți un finisaj clasic din alamă sau optați pentru un aspect bronz cu accente învechite. Pentru o notă contemporană, încercați finisaje cromate sau nichel care au linii curate și detalii minime. De asemenea, puteți personaliza designul aplicei dvs. adăugând elemente decorative precum cristale sau sticlă colorată. În cele din urmă, dacă sunteți în căutarea ceva unic, luați în considerare finisajele vopsite în culori strălucitoare pentru a adăuga un plus de personalitate oricărei încăperi. Cu atât de multe opțiuni de design la îndemână, puteți crea cu ușurință atmosfera perfectă în orice spațiu cu corpurile de iluminat potrivite.

Versatilitate: Schimbați cu ușurință aspectul încăperii

Aplicele oferă o modalitate excelentă de a schimba designul oricărei încăperi, rapid și ușor. Adăugând aplice pe perete, puteți moderniza instantaneu aspectul și senzația oricărui spațiu. De asemenea, puteți alege dintr-o varietate de stiluri și culori care se vor potrivi perfect cu tema dvs. de design interior. Această versatilitate facilitează schimbarea decorului atunci când este nevoie, fără a fi nevoie să treci prin renovări majore sau proiecte de redecorare. Aplicele sunt, de asemenea, foarte accesibile, făcându-le o opțiune ideală pentru cei care doresc să facă mici modificări.

Creați o ambianță plăcută

Aplicele pot fi folosite pentru a împodobi pereții unei camere, oferind zonei o atmosferă primitoare și caldă. Așezând strategic aplice în jurul camerei, puteți crea o ambianță plăcută, adăugând în același timp interes vizual decorului dvs. În funcție de tipul de aplice pe care îl alegeți, acestea pot oferi atât iluminat funcțional, cât și decorativ.

Aplicele sunt, de asemenea, disponibile în diferite stiluri, permițându-vă să le asortați cu orice elemente de design interior existente pentru un aspect coeziv. Indiferent dacă alegeți corpuri de iluminat în stil modern sau rustic, câteva aplice amplasate strategic pot lumina instantaneu orice spațiu și îl pot face mai primitor. În plus, utilizarea aplicelor LED eficiente din punct de vedere energetic va ajuta la economisirea de bani la facturile de energie electrică, oferind în același timp o iluminare amplă în întreaga casă.